Genel Güncel İlçeler Yaşam

Hatay’daki Kadın Mahalle Muhtarları

Hatay’daki Kadın Mahalle Muhtarları

1,61 milyon Nüfusu olan Hatay’da malesef 4 kadın muhtar var.
Yani toplamda 592 Muhtar mevcut ve İskenderun’da tek kadın Muhtara Sahip olan Savaş Mahallesidir. Mahalle sakinleri Muhtarlarıyla gurur duyuyor, sahip çıkıyor.

“Yerel Yönetimlerde Topuk Sesleri”

Antakya Karaali Bölüğü Mahalle Muhtarı Nuriye Türkmen,
Dörtyol Kışlalar Mahalle Muhtarı Sabiha Koyuncu,
İskenderun Savaş Mahalle Muhtarı Meral Kireççi Gürlek,
Kırıkhan Mahmutlu MAhalle Muhtarı Gül Medine Falay,
Samandağ Tomruksuyu Mahalle Muhtarı Feray İncir

Meral Kireççi Gürlek “Daha Yapacak Çok İşimiz Var”

İskenderun Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi Gürlek, “Bende mahalle sakinlerimin her türlü sıkıntısını, kendi sıkıntım bilerek çözmeye çaba sarfediyorum. Güzel yarınlar için çalışmaya hazırız. Daha yapacak çok işimiz var. Azalarımızla birlikte, durmak yok bize” dedi.
Yıllardır Savaş mahallesi için gece gündüz demeden tüm sorunlara yetişmeye çalıştığını söyleyen ve iki dönem Mahalle sakinlerinin teveccühüne mazhar olan başarılı Muhtar Meral Kireççi Gürlek, “En önemlisi saat kaç olursa olsun mahalle sakinlerimin telefonlarına cevap verdim. Tüm kurum ve kuruluşların toplantılarında mahallemin haklarını savundum.
Hizmet gelmesi için direndim ve % 90 hizmetin gelmesini sağladım, tek bir mahalle sakinimin kalbini kırmadım, sesimi yükseltmedim, surat asmadım, yeri geldi mahalle sakinimi elinden tutarak gerekli kurumlara kendim götürdüm, en kötü günlerinde yanlarında oldum.
Manevi hizmetimin dışında, ihtiyacı olana gerek kendim, gerekse hayır severlerden maddi destek sağladım. Her zaman mahallemde sahadaydım. Aynı şekilde bu dönemde her zaman ki performansla sizlere hizmete hazırım.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL