Kültür-Sanat

“KADER”de Benimle Yola Çıkar mısınız?..

“KADER”de Benimle Yola Çıkar mısınız?..

İskenderun’lu genç yazar Berkan AŞKAR’ın ikinci kitabı “KADER” okuyucularıyla buluştu.

“Depremde Hayatını Kaybeden Canlarımız İçin Başsağlığı Diliyorum”

İlk kitabı “METAFOR”dan sonra, ikinci kitabı “KADER”in de Dionysos Yayın Grubundan yayınlanarak okuyucuların beğenisine sunulmasının heyecanını yaşayan Berkan Aşkar, “Herkese merhaba. Öncelikle yakın zamanda yaşadığımız depremde hayatını kaybeden canlarımız için Başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun.

Bu benim ikinci kitabım. Kitap şu an Dionysos yayın evinin internet sitesinden temin edilebilir. Yakın zamanda diğer bütün kitap satan platformlarda da satışa sunulacak. İlk kitabım “METAFOR” da olduğu gibi “KADER”de ilgiyle karşılandı.

29 Mart 2023 tarihinde yayımlandı ve henüz on gün geçmesine rağmen yüzün üzerinde satılmış. Destek veren, satın alan, okuyan ve yapıcı eleştirilerini sunan herkese teşekkür ediyorum. Yazarlık yolunda adım adım ilerledikçe daha da güzel şeylerle karşılaşacağıma inancım yüksek.

Aslında “KADER” dört senelik bir çalışmanın ürünü ve benim yazarlık kariyerine başlamama vesile olan kitaptır. 2018 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra Tekirdağ’a taşınmıştık ve taşındığımız evde henüz bir şey olmadığı için sadece yatağım ve bilgisayarım vardı. Taşınma aşamasında olduğumuz için ne televizyon ne internet ne de başka modern çağ aletleri vardı. Kendi potansiyelimi o şekilde keşfettim. Meğer konfor alanımdaki her şey bana gizli bir düşmanmış ve benim içimdeki potansiyeli dizginleyen ve silikleştiren şeylermiş.” ifadelerine yer verdi.

“METAFOR’da Olduğu Gibi, KADER’de de Ümit VARLIK Abim bana Çok Büyük Destek Oldu. Teşekkürlerimi İletiyorum”

“KADER”i yazmaya devam ettikçe her gün saatlerce yürümeye ve zihninde kitabı tasvir edip olayları şekillendirmeye başladığını belirten genç yazar, “Bir nevi zihnimde bir film dönüyordu hatta bazen kitabın sonlarına doğru yaklaştıkça olay örgüsünden ötürü şaşkınlığım oluyordu. Tahmin edilemez şekilde bende yazarken aynı zamanda okuyucu gibi hissediyordum. Yaklaşık yük sayfayı geçtiğinde yazdığım ilk kitap olması sebebiyle sanırım ilk olarak orada yazar gibi hissetmiştim kendimi. Dionysos yayıneviyle alelade bir zaman diliminde sosyal medya aracılığıyla tanıştım. “METAFOR”u yayımlamada yanımda her türlü desteği veren Dionysos genel yayın koordinatörü Ümit VARLIK abim, “KADER” için de bana çok büyük destek oldu. Ona da buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

Yazarlık benim tutkuma dönüştü. METAFOR için imza günü düşünülüyordu ancak gemide çalışmamdan dolayı ve COVİD gibi zor süreçlerin yaşanmasından ötürü gerçekleştiremedim ama ileriki aşamalarda imza günleri ve daha ileri aşamalarda seminerler ve bu yolda çok daha geniş kapsamlı fikirler düşünüyorum. Hayallerinin peşinden gitmek isteyenlere bir ışık olabilirsem kendi adıma mutlu olurum. Şu an bir gemide üçüncü kaptan olarak görev yapmaktayım. “KADER”in yayımlanması gemide denk geldi. Elime alıp bir kere de kokusunu içime çekerek okumayı sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

“Benimle Yola Çıkar mısınız?”

Gemiden indikten sonra bisikletiyle İstanbul’dan İskenderun’a depremde kaybettiklerimiz anısına bir sürüş yapma niyetinin de olduğunu söyleyen Berkan AŞKAR, “Kitabın içeriğine gelecek olursam, Jack adında bir karakterin geçmişine yaptığı yolculuğu anlattığı bir kitap. Bazen insanlar Tanrı gibi başkalarına bir hayat biçebiliyorlardı ama insanın kaderi buydu sanırım. Yola kaç kişiyle çıktığının yolda kaç kişiyle olduğunun hiçbir önemi yoktu. Sonda her zaman tek başına kalıyordu. Çünkü yeni ve güzel bir hayat kurmak kolay değildi. İstediğin hayatı seçebilmekse eline yüzüne bulaştırmadan ve dökmeden boya taşımak gibiydi. Mutlaka yere dökülürdü. ‘Hiçbir plan kurmadan geleceğine doğru yürümeye çalışan bir karakterin hayatını, bilinçaltını tezgaha seriyorum.’ Olabildikçe farklı bir olay örgüsüyle ve zengin karakter sayısıyla sizleri Jack’in dünyasında gezdirmek istiyorum. Benimle yola çıkar mısınız?” diyerek kitapseverleri “KADER”i okumaya davet etti.

Berkan AŞKAR Kimdir ?..

15 Ekim 1995 İskenderun / HATAY doğumlu olan Genç Yazar Berkan Aşkar, İlk, orta ve lise öğrenimini İskenderun’da tamamladıktan sonra Rize’de 2018 yılında Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Şu anda bir gemide 3. Kaptan olarak görev yapmaktadır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL