Kültür-Sanat

Ataşehir Nazım Hikmet Şiir Günleri…

Ataşehir Nazım Hikmet Şiir Günleri…

Şair-ozan Nebih Nafile, 7 Eylül’de başlayan ve 8-9-10 Eylül 2023 tarihlerinde devam eden Ataşehir Belediyesi Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Günleri’ne katıldı.

“Antakyalı Şair Nebih Nafile Katılım Sağladı”

Evrensel şairimiz Nazım Hikmet için ondan ve şiirinden aldığımız esinle ve “Yaşamak bir şiir gibi” duygusunu hissettiren festival müzik, şiir, tiyatro, panel, şiir okuma etkinliklerinin yer aldığı İstanbul Ataşehir Belediyesi Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Günleri’nin beşincisinde Antakyalı şair Nebih Nafile katılım sağlayarak şiirlerini okudu.

“Asrın Felaketinden Dolayı Ankara’ya Yerleşmişti”

Usta şairlerimiz Ataol Behramoğlu, Şükrü Erbaş, Ahmet Telli, Haydar Ergülen, Mustafa Köz, Nusret Gürgöz’ün katılım sağladığı buluşmada, 6 Şubat asrın felaketinden dolayı Ankara’ya yerleşen Antakyalı şair Nebih Nafile, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Şiir Günleri yönetmeni Haydar Ergülen tarafından davet edilmişti.

“Nebih Nafile’den Teşekkür”

Yazılı açıklamada bulunan Şair-Ozan Nebih Nafile; “Ataşehir Belediyesi şiir günlerinde katılımcı olarak yer almak mutluluk verici bir duygu. Depremde yaşadığımız korku ve endişeden sonra yeniden şiir okumak, paylaşmak bana yeni bir kan verdi. Evrensel şairimiz Nazım Hikmet’i anmak ve anlamak, dünyanın ve Türkiye’nin şairleriyle halkımızı buluşturmak amacıyla 5. Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Günleri’ni düzenleyen Ataşehir Belediyesi Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve emek verenlere teşekkür ediyorum. Etkinliğin ilk dakikasından ayrılana kadar şiir günleri yönetmeni Haydar Ergülen’in samimiyeti, sıcak ilgisi, Ataşehir Belediyesi emekçilerinden Sanem Örgen, Sena Öztürk, Şevket Yakupoğlu ve adlarını hatırlayamadığım arkadaşlarımızın içtenlikli iletişimleri, titizlikle program hareketliliği dikkatlerden kaçmıyordu. Fotoğraf sanatçısı, gazeteci-yazar Kadir İncesu’nun fotoğraf çekimleri etkinliğin yarınlara kalıcı olması açısından büyük bir önem taşıyordu. Etinliğe katılım sağlayan Ataşehir halkına, İstanbul’da yaşayan Hataylı dostlarıma ve Ataşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL