Makaleler

BARİYERLER ÇALINDI MI? YOKSA…

BARİYERLER ÇALINDI MI? YOKSA…

26 Kilometrelik Arsuz-Samandağ bisiklet yolunu Motorlu taşıtlardan ayıran demir bariyerlerin yerinde yeller esiyor.

Yapımına 1994 yılında başlanan Arsuz-Samandağ karayolu, Ülkemizin ve ilimiz Hatay’ın Turizmine katkı sağlayacağı temennisiyle 12 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen bir törenle açılmıştı.

Bahse konu Karayolu, İçme suyu hatlarında meydana gelen arızaların giderilmesi için yapılan çalışmalar, sağanak yağış sonrası meydana gelen heyelanlarda kaya parçalarının yola düşmesi nedeniyle sık sık yaya, bisiklet ve araç trafiğine kapatılıyor.

Aynı Karayolu, şimdi de Bisiklet yolunu Motorlu Taşıtlardan ayıran demir bariyerlerin yerlerinden sökülerek kaybolmaları nedeniyle yeniden gündemde…

Arsuz Belediyesi, Sosyal Medya hesaplarından yaptığı paylaşımla bu durumu Vatandaşlara “26 kilometrelik Arsuz-Samandağ bisiklet yolumuzu, motorlu taşıtlardan ayıran demir bariyerleri çalmışlar” ifadeleriyle duyurdu.

Şunu belirtmemiz gerekiyor ki, böyle durumlarda Belediyenin öncelikli görevi duyuru yapmak değil çözüm üretmek olmalıdır. Eğer bariyerlerin yerinde olmadığı görülmüş ise, nedenini araştırmalı, ivedi bir şekilde eksik bariyerleri temin ederek yerlerine montesini sağlamalıdır.

Peki, Bariyerler gerçekten çalındı mı?..

Yoksa, Demir Bariyerler biraz önce belirttiğim gibi sağanak yağış sonrası meydana gelen heyelanlarda yola düşen kaya parçalarının çarpması sonucu yerlerinden sökülerek denize mi yuvarlandılar?

Arsuz-Samandağ Karayolunun her iki tarafında Jandarma Denetimleri olduğunu düşünürsek, 3-5 demir bariyer parçasını çalacak şahıs veya şahıslar bu çaldıklarını deniz yoluyla mı götürecek?..

Bu şekilde “Astarı yüzünden daha pahalı”ya gelmeyecek mi?..

Yine de, bu Demir Bariyerlerin çalındığını varsayacak olursak, o zaman bu Karayolunda güvenlik zaafiyeti var demektir. Bu konunun en kısa zamanda çözümlenmesi için çalışmalar başlatılmalıdır.

Ayrıca, Demir Bariyerlerin sökülerek çalınabileceği fikrinden yola çıkarak, halihazırda bariyerler yerlerinden sökülmüşken, yerlerine betondan veya plastikten bariyerler yapılarak monte edilebilir mi acaba?..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL