Makaleler

SIFIR KİLOMETRE İÇME SUYU BORUSU

SIFIR KİLOMETRE İÇME SUYU BORUSU

“HATSU, içme suyu şebekelerini iyileştirmek, su kayıplarını önlemek, gayrisıhhi boruları bertaraf etmek, kaynakları arttırmak ve temiz şekilde su iletebilmek adına 399 bin 758 metre içme suyu şebekesi, 32 adet içme suyu sondajı ve 6 adet içme suyu deposunun yapımını 2021 yılı içerisinde tamamladı.

HATSU, doğaya zarar verebilecek atık suları arıtarak bertaraf etmek, tüm canlıların ortak yaşam alanı olanı olan doğayı ve su kaynaklarını korumak için de 70 bin 386 metre atık su ve yağmur suyu hattını döşedi.

HATSU, 2021 yılında ALO 185 HATSU Çağrı Merkezi’ne iletilen toplam 30 bin 903 adet içme suyu ve 65 bin 224 adet de kanalizasyon ile yağmur suyu hattı arızasına çözüm üretti.”

Bu bilgileri ve daha fazlasını https://hatay.bel.tr/icerik/hbb-hizmet-dolu-bir-yili-geride-birakti linkinden okuyabilirsiniz.

400 kilometre içme suyu borusundan Dörtyol’un payına düşen sıfır kilometre. Hiç kullanılmamış.

6 adet içme suyu deposundan Dörtyol’a depo yok. Cazibeyle gelsin; cazibeyle gitsin.

70 kilometre atık su ve yağmur suyu hattından Dörtyol’un payı yok. Kimimiz kabız, kimimiz prostat olduk, bizden atık su çıkmıyor (!).

Yağmur suyu deşarj hattına ihtiyaç yok (!) Hatsu yağmuru kimin tarlasına çekti ise, Dörtyol’a yağmur yağmıyor (!).

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi Savaş katıldığı bir televizyon programının canlı yayınında; “Hizmete geldiğimiz günden bu yana döşediğimiz içme suyu borusu buradan Eskişehir’e yol olur” dedi. Sarınırım Eskişehir’e Antep üzeri gitti.

Çünkü bu içme suyu şebekesi henüz Dörtyol’a uğramadı.

Eskişehir’den değil, Fransız Kalkınma Ajansı üzerinden gelmesini bekliyoruz.

(11 Şubat 2022 Cuma)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL