Makaleler

HATAY MİLLETVEKİLLERİMİZE AÇIK MEKTUP !..

HATAY MİLLETVEKİLLERİMİZE AÇIK MEKTUP !..

Geçtiğimiz hafta, Hatay Milletvekilimiz Mehmet Güzelmansur TBMM Genel Kurulunda 6 Şubat Depremlerinden sonra Suudi Arabistan’a Babalarının yanına gitmek zorunda kalan depremzede çocukların Eğitim hakkından mahrum kaldığını vurgulayan haklı bir konuşma yaptı.
Turist vizesi ile Suudi Arabistan’a giden çocukların, burada eğitim görebilmesi için İkameli olma şartı getirilmesinden dolayı Türk okullarında eğitimine devam edememesine ivedi bir çözüm bulunması gerekiyor.
Bu sorun ile bağlantılı, çözüm bulunması gereken önemli bir konu daha var ki, ben bu konuyu Sürmanşet Gazetesindeki köşemde de defalarca yazmıştım…
Fakat ben yazdım, ben okudum!..
Şimdi tekrar, tekrar yazıyorum!..
Suudi Arabistan’a Ulaşım Sorunu!..
Yıllar önce Suudi Arabistan’a kara yolu ile ulaşımın kesilmesinden sonra Hatay Havalimanından Suudi Arabistan’a düzenlenen Direkt uçuşlar seyahati kolaylaştırmıştı.
Deprem sonrasında nedenine bir türlü anlam veremediğim Direkt Uçuşlar iptal oldu!..
Adana Şakirpaşa Havalimanından Suudi Arabistan’a direkt uçuşlar vardı. O da birden bire Aktarmalı uçuşlara döndü!..
Sonra Çukurova Uluslararası Havalimanı açıldı.
Tam “Yetkililer sonunda Aktarmalı uçuş sorununu çözdü” diye düşünürken,
Yine hayal kırıklığı!..
Yine Hüsran!..
Hatay’lı Gurbetçiler Hatay Havalimanından Suudi Arabistan’a Direkt seyahat etmeyi beklerken, bırakın Hatay Havalimanını, adı üstünde ‘Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan bile Direkt seyahat edemiyor!..
Hatay’dan kara yolu ile Çukurova Uluslararası Havalimanı’na, oradan İstanbul’a, İstanbul’da saatlerce hatta gün boyu bekleme süresinden sonra Suudi Arabistan’a seyahat!..
Şu parti, bu parti demeden, tüm Hatay Milletvekillerimizden önce Hatay Havalimanından, eğer şuan mümkün değil ise Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan Suudi Arabistan’a Direkt seyahat imkanının sağlanması için Hatay’lı Gurbetçilerin talebini yineliyorum ve cevabını bekledikleri soruları tekrarlıyorum…
1- Hatay Havalimanından Suudi Arabistan’a Direkt seferler ne zaman başlayacak?..
2- Hatay’dan Mersin’e karayolu ile seyahat eziyetini çekmeye de razıyız ama Çukurova Uluslararası Havalimanından neden Suudi Arabistan’a direkt seferler yok?..
3- DHMİ, Depremzede vatandaşlar olarak, bizlere destek olacağına neden köstek oluyor?..
Lütfen bu konuları Mecliste dillendirin…
Benim mail adresim “adnankirecci@hotmail.com”
Hatay Milletvekillerimizden, yapılan çalışmalarla ilgili haber bültenlerini Hatay Halkına ulaştırabilmek için bekliyorum…
Saygılarımla…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL